Adressable tv

Dat programma content invloed heeft op de reclameblokken is een interessant fenomeen voor media onderzoekers. De basis vraag is of een identieke commercial beter wordt ontvangen op een RTL- als op een SBS zender. Niet zo direct zou je zeggen.  Uit een studie van Comey Central blijkt van wel. Mensen zijn onbewust ontvankelijker voor commercial nadat ze geprimed zijn met grappige content. Ze blijven in dezelfde flow. Uit de studie blijkt dat wanneer het publiek meer met serieuze content wordt geprimed, mensen meer in de ratio zitten beter in staat zijn de commerciële boodschap te verwerpen. Dit zijn onbewuste processen en was alleen vast te stellen via neuro onderzoek.

En dat is nou net de kracht van reclame. Mensen zeggen er niet naar te kijken en toch laat je je er door beïnvloeden. Onbewust. Daardoor kan tv nieuwe impulsen te geven aan nieuwe doelgroepen> werking funnel,

Een tv commercial kan nog zo addressable zijn, als het niet aanspreekt op je emotie heeft het alsnog geen effect. Is er niet het gevaar dat je afsluit voor nieuwe doelgroepen met sluimerende interesse voor je product en diensten? Ik raad aan eerst emotie, pas verder in de tunnel op de ratio. Maar stiekem heeft de klant dan al de keuze allang gemaakt.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s