Dwarrelende vloggers

Vloggers zijn het de laatste weken helemaal. Eerst kondigde LINDA als print merk online te gaan met vloggers en bite sized chunks of media. Gevolgd met het bericht dat LINDA.TV meteen doorschakelt naar Net 5, daar kon je op wachten. Van print naar online, van online naar TV. In 1 keer als multimediaal merk positioneert, mede dankzij de vloggers.

Aan vloggers niets tekort en adverteerders zetten images-2hun eigen vloggers in. ING doet dit succesvol en weet rechtstreeks bonding te creëren met 18-24 jarigen met 200k views per aflevering. Maar liefst 70% kijken de filmpjes helemaal uit en bewijst dat de engagement op hoog niveau ligt.

 

Vloggers als symbool voor grensvervaging

Dan hebben in november zowel RTL als SBS hun jaarplannen gepresenteerd. Bij beide presentatie stonden de vloggers in de schijnwerpers. Goede stappen van beide zenders want zij zien de kijkdichtheden in de doelgroep 18-24 jaar alleen maar verder dalen. De tv-zenders hebben er in 1 hups gelijk veel online volgers bij. Interessant om de strijd om het meest aantal volgers via de vloggers verder te volgen tussen de tv zenders. Ik ben benieuwd of dit net zoals de kijkcijfers, ook in marktaandelen zal worden weergegeven. Ik zie een persbericht voor me met als header “SBS als grootste stijger met Volgeraandeel van 12%, ten koste van RTL met…. Welke zender weet de hoogste influentials naar zicht toe te trekken?  We gaan het op de voet volgen.

En nu zijn volgens de laatste berichten vloggers ook hun eigen tv- kanaal begonnen. Dit is helemaal de wereld op zijn kop. Rechtstreeks van non-lineair naar lineair, zo maar uit het niets. Deze laatste stroomversnellingen rondom vloggers staan symbool voor de alles vervagende grenzen tussen de verschillende mediumtypen. Content dwarrelt alle kanten op en weet op alle kanalen bereik te genereren.

Vloggers als reclamemakers

Maar wat mij vooral opviel aan de laatste aankondiging over volgers met eigen tv-kanaal ,  is dat zij ook de reclameblokken zelf maken en aanpassen aan de programma’s voor een beter flow en dus minder irritatie. Dus de vloggers niet alleen als toekomstig tv- sterren, maar ook als toekomstige reclamemakers. Klinkt misschien als te gretig, aan de andere kant ook als briljant.

Reclameblokken aanpassen aan de programma content, ik ga hier verder over nadenken, kom er in volgende post op terug. TBC….

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s