LINDA TV draait door

Deze maand werd LINDA TV gelanceerd, het blad LINDA maar dan online met alleen “bite size chunks of media”. Onder het mom van afraid of missing out, stellen zij alle korte filmpje voor je op een rij, zodat je altijd ergens tussendoor een filmpje kan snacken. Relaxed, zonder actieve mindset dus. Nadat ik aan mijn vriendin vroeg of ze dit ging gebruiken riep ze vrij direct ja. Nou is n=1 niet genoeg om het succes van deze lancering te voorspellen, maar toch. Er zijn een aantal sterke punten te noemen waardoor dit project wel eens goed van de grond zou kunnen komen. Allereerst de naam LINDA, wat de app meteen top-of-mind maakt en natuurlijk de awareness die Linda als geen ander erom heen kan creëren. Bovendien schotelt LINDA TV content voor, zonder dat de gebruiker actief hoeft te zoeken. Een passieve kijkflow dus die zo belangrijk is voor het genereren van doorkijkgedrag. En dat Linda de juiste content voor de gebruiker gaat selecteren, moeten we haar wel kunnen toevertrouwen.

Schermafbeelding 2015-10-27 om 16.02.34

LINDA TV springt in op de behoefte om tv-snacks tussendoor aan te bieden, te kijken wanneer en waar je maar wilt. Je moet als merk nou eenmaal mee met deze behoefte, anders zou je als mediapartij over een paar jaar misschien wel een achterhoede gevecht moeten gaan voeren.

Matthijs vraagt zich hardop af of het nou allemaal zo slecht is gesteld met de lineaire tv- kijker, waarop Linda tactisch stelt dat het 1 niet ten koste hoeft te gaan van het andere. Matthijs was weer voor even gerustgesteld, zeker als de dag erop blijkt dat DWDD een nieuw kijkcijfer record heeft behaald met 1,8 mln kijkers.

De video buzz goes far and fast

Het verdienmodel van LINDA.TV is simpel, een abonnement van 3,50 per maand a la Netflix. Bij een LINDA abonnement maar een tientje per jaar. Ook al wordt dit platform een succes, met een redactie van 30 man zal er in de 1e jaren weinig winst worden gehaald, ook als je advertentie inkomsten meerekent.

Maar natuurlijk is er een ander doel. Door content als snacks aan te bieden, wordt de content makkelijk deelbaar gemaakt. Hoe meer volgers, hoe vaker de filmpjes gedeeld worden en hoe vaker ook dat het merk LINDA onder de aandacht komt. Een hele slimme manier om je merk te onderhouden en future-proof te houden. Linda weet goed dat korte filmpjes sneller communiceren, sneller gedeeld worden en dus ook veel sneller viraal kunnen gaan. Sneller dan geschreven content…

Hiermee begeeft LINDA  zich ook in het speelveld waarin tv- partijen zich al een tijdje in roeren: De strijd om de vluchtige online kijker. De traditionele media mengen zich meer en meer, met uitdijende media-clutter als gevolg. Alleen de sterke merken zullen daarin boven blijven drijven. LINDA is er daar 1 van.

Schermafbeelding 2015-10-27 om 16.07.13

Koos Postma als sidekick van DWDD, bracht er tenslotte nog wat nostalgie in. Met een pleidooi voor Linda als tv- persoonlijkheid en een eigenlijk daarbij horende Nipkow schijf. Het publiek klapte vertwijfeld mee. Ongemerkt had Koost Postma het grote verschil duidelijk gemaakt tussen het oude tv- tijdperk met de grote tv helden en het nieuwe tv- tijdperk, waarin iedereen een klein beetje tv-hero kan zijn.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s